Säkerhet och trygghet i fokus

Bra Vision Scandinavia AB vill bidra till en säkrare och tryggare trafikmiljö för alla och har därför tagit fram ett produktsortiment med allt från enkla backspeglar till komplexa varningssystem för olika typer av fordon. En del av produkterna tillverkar vi själva medan andra tas fram tillsammans med några av världens ledande tillverkare.

Oavsett om du sitter bakom ratten, är passagerare eller befinner dig vid sidan av vägen är vår vision att du ska känna dig säker och trygg. Det ska också du som är företagare i fordonsbranschen eller på något sätt är delaktig i och ansvarig för den upphandlade kollektivtrafiken känna dig när dina fordon är ute på vägarna.

 

Delar du vår vision om en säkrare och tryggare trafikmiljö för alla?

Ta en titt på vad vi har att erbjuda via den här sidan eller kontakta oss så kan vi gemensamt ta fram säkerhetslösningar som passar just dig, dina fordon och din verksamhet.

Bra Vision Scandinavia AB är idag ett helsvenskt företag, ledande när det gäller backspeglar samt kamera- och varningssystem för alla typer av fordon.
Företaget har en omfattande egen tillverkning, men representerar också några av världens ledande tillverkare.

Kunderna återfinns inom skog/lyft/entreprenad/ buss, men försäljning sker även till återförsäljare av husvagnar och husbilar.


Bra Vision Scandinavia AB är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.
Klicka här för att se hela certifikatet.

Företaget firar jubileum

75 år med säker sikt sedan starten 1945!
Under dessa år har sortimentet ständigt utvecklats. Idag omfatta det såväl speglar av högsta kvalitet som digitala system med kameror och monitorer.

2020

Bra Vision förvärvar företaget Monitoring i Katrineholm AB

som har stor erfarenhet av övervakningskameror för bussar. Det passar bra ihop med Bra Visions tankar om att erbjuda ökad trygghet för både förare och passagerare. Monitoring har många namnkunniga kunder inom buss

2012

Mekra säljer bolaget

som får svenska ägare och sitt nuvarande namn Bra Vision Scandinavia AB. Bolaget fortsätter representera Mekra i Skandinavien och kan nu också utöka sitt sortiment med både egna och andra ledande tillverkares produkter.

2011

Företaget blir en del av den tyska Mekra-gruppen

under namnet Mekra Lang Scandinavia AB.

2000

Lokalerna i Braås byggs till

 med 350 kvm och produktionen ökas. Företaget blir Nordens största tillverkare av invändiga backspeglar för personbilar

1985

Mirror Trading International AB köper spegelfabriken

 Efter att den nye ägaren köpt KOBA i Malmö flyttas monteringen av speglar för tyngre fordon till Braås.

1980

Företaget grundas under namnet Braås Spegelindustri.

De första åren tillverkas mindre fick- och väskspeglar samt större varianter såsom badrumsspeglar. En bit in på 1950-talet tas steget in i fordonsbranschen med produktion av backspeglar till Volvo

1945

Böksholmsvägen 9. 363 41 Braås
Telefon: +46 (0)474 – 553 50.
E-post: info@bravision.se